От любов към авокадото

Възхищавам се на хората, които сбъдват мечтите си и успяват да реализират проектите си за бизнес. При това да го направят така, че когато държиш продуктът им в ръце да ти е приятно не просто за това, че си направил добра покупка за себе си, а и защото знаеш, че си помогнал на един start up да порасне.

Точно такъв е случаят с A for Avocado – български бранд за натурална козметика (досещате се на основата на какво). Създаден от двама ентусиасти и с мисията да предоставят истинска храна за тялото. Попаднах на сайта им след интервю с тях двамата и бързо се изкуших да си поръчам олиото за лице и коса. Пристигна още на следващия ден, а самият процес по поръчка през сайта е лесен и friendly, без излишни детайли или регистрации. Заедно с него имаше и мостри на лосиона за тяло + крем за ръце (който се оказа божествен, но за него друг път).

Основно използвам олиото за лице. Не ежедневно, няколко пъти в седмицата, като с него заменям нанасянето на нощен крем. През последната седмица го използвах всеки ден след завръщането от плажа. Доволна съм от резултата, прави кожата ми по-мека, подхранена и с блясък. Оставях да попие хубаво, около 15-20 минути, след което нанасях дневен крем. Съдържа 100% студено пресовано масло от авокадо, което има естествен UV филтър, а това прави продукта префектен за лятото.

Няколко пъти го използвах и за коса. Първият беше голям провал, защото нанесох олиото след като измих косата си. Когато я изсуших беше мазна и стоеше на пръчки. Всеки прави грешки, нали? Следващите пъти слагах олиото 30 минути преди баня и след това обилно измивах. Резултатът – по-лъскава и гладка коса.

Доколкото знам може да се използва и като съставка на домашни маски за лице и коса, но аз го предпочитам в концентриран вид, а и нямам много време за забъркването на допълнителни неща.

Накратко – ако търсите с какво да попълните грижата си за кожата на лицето или за косата си – опитайте A for Avocado. Аз лично съм си набелязала още от продуктите им, а всички тях може да разгледаш ТУК!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *